Noget om fodbold, vikinger og minder fra elverland

Om sommerlæsning, lækre piger der læser og livet inden Netflix

Målet for denne sommer er, at jeg skal læse 200 procent flere bøger, end jeg har gjort de sidste tre år. Det vil sige inden mit liv med børn og inden Netflix. Det er et overskueligt mål, for det er lig med seks bøger. To af dem må godt være et par af dem, jeg allerede har åbnet, men aldrig fik læst færdig. Og resten behøver hverken at være tykke, tunge, dybe eller udfordrende. De skal bare være givende og få mig væk fra alt med strøm.

Jeg savner at læse og har-du-læst-samtaler med venner, kolleger, whomever. Men heldigvis har mange af mine venner også fået børn og Netflix, så de der intellektuelle samtaler og benchmarking i antal læste bøger ved vandkanten er en saga blot. En smule har jeg dog læst.

I vinter tog jeg toget til arbejde og inspireret af #hotdudesreading på Instagram gav jeg mine medpassagerere fripas til at lave en #hotchicksreading med mig i galleriet. Ingen greb chancen, men i et opgør mod at glo i smartphonen mellem Åmarken og Nordhavnen fik jeg da læst de første par bøger i lang tid. Det kan anbefales. Der blev vendt 40-60 sider om dagen og togturen blev pludselig kvalitets mig-tid.

Her er de tre bøger, som jeg helt sikkert skal læse:

#1 Manifest af Julia Lahme. Fordi jeg er sikker på, at jeg kan nikke til det hele og genkende det meste. Og da jeg hørte et interview med Julia i går på Radio 24Syv, klikkede jeg den hjem.

#2 Profeterne i Evighedsfjorden af Kim Leine. Jeg har læst Kalak. Den var god, barsk og medrivende. Selv om Profeterne i Evighedsfjorden ikke er i samme genre, glæder jeg mig til at læse en kulturroman om Grønland. Og i et let sprog. Bedst af alt står den allerede (og støver) på reolen derhjemme.

#3 Kortet og landskabet af Michel Houllebecq. Jeg er i gang med den. Den er god, men en smule langsom. Det har gjort den lidt uegnet til mine togture og som mellemspil til Netflix og bleskift. Men sommeren 2016. Det sker her.

På det-håber-jeg-at-få-læst-listen er lidt faglitteratur om intern kommunikation, story-telling og employer branding, fordi det er sundt at holde sig fagligt opdateret, skarp og nogen gange blive bekræftet i ‘det vidste jeg da godt’.

Men altså, kom endelig med jeres ideer til god læsning. Jeg er åben for alt (sådan da).

Hvad skal I læse? Og hvad bør jeg læse?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om fodbold, vikinger og minder fra elverland