3 år

Om fiske-onsdag, kagekompensation og en lille synd

Jeg er jo tilbage på det der arbejdsmarked. Tilbage til alt for mange caffe latte inden klokken 11.00, tiltagende bygningsfejl på begge øjne grundet for meget skærm og for få blink med øjnene. Tilbage til gode kolleger, vigtige opgaver og ikke mindst tilbage til frugtordning med for få bananer og fiske-onsdag, som vi i min lille enhed kompenserer med kage-onsdag.

Til jer der ikke ved, hvad fiske-onsdag er, så kan jeg fortælle, at det produktet af det kartel alle landets kantiner angiveligt er med i. For hver onsdag skyller alverdens fisk ind på menuen i stort set alle kantiner her i kongeriget.

Et godt koncept sådan set. Herhjemme holder jeg fx enormt af suppe-søndag. Så er det ligesom sat i system. Minimering af kompleksitet. Man ved, hvad der er på menuen, og så er der ikke så meget dér at forholde sig til. Og så elsker jeg i øvrigt fisk. Jeg er trods alt islænding af ophav, og jeg har aldrig i mit liv spist torskerogn fra dåse. Det er blasfemi. Den slags skal spises fra bukser.

Problemet med fiske-onsdag er bare, at fisk ikke rigtig er egnet til at blive serveret til 800 mennesker over godt to timer. Det er ligesom mørbrad. Man kan ikke få en god bøf i en buffet og til en lav enhedspris. Og yes, jeg sammenlignede lige fisk med mørbrad, for med hånden på hjertet så holder jeg næsten ligeså meget af fisk som af steak.

Fiske-onsdag er også, hvad der knækkede mig i dag. Jeg har nemlig et lille bitte nytårsfortsæt. Et som jeg endda har skrevet på kontorets januar-challenge-skema (jeg er i et meget konkurrence-orienteret kontor). Jeg må ikke spise slik og kage i arbejdstiden. Og jeg har holdt det. Indtil i dag. I dag var det mig, der hev Lagkagehusets gammeldags fastelavnsboller med på kontoret efter et lille ærinde i frokostpausen. 26 dage klarede jeg den.

Jeg må krybe til korset i morgen og sætte et minus i skemaet. Jeg er tilbage på sporet igen i morgen – og i hvert fald indtil næste onsdag.

Har I nogen nytårsfortsæt? Og i så fald, hvordan går det med dem her tre uger inde i 2016?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 år