Inspo: Analog Instagram i stuen og en rabatkode

Om søvn, ammestop, auto-outfit og at ingen siger ‘nej’ til Viggos mor

11995502_10155952197750394_540131723_n (1)

Tænk sig, hvad søvn kan gøre. Jeg går sjældent tidligt i seng, fordi jeg insisterer på min me-time efter putning. Og helst tre-fire timer. Det har jeg vist nævnt et par gange eller ti. Men i går gjorde jeg noget vildt. Jeg gik i seng klokken 22.30. Ganske vist til 50 minutters Netflix under dynen, men uden lyd og efter en hel times karbad, så jeg tænker, at det lægger en times søvn til.

Nu har vi dagen derpå, og jeg føler mig genfødt. Sådan et karbad er i øvrigt helt vildt lækkert. At ligge der og søbe i egen suppe. I brændende varmt vand, mens eventuel yngelopvågen er uddelelegeret til anden side. Kun mig, min badesalt og tankerne om, at jeg SLET ikke fatter, at jeg har boet her i syv måneder og ikke har gjort det før. Nu er aftalen med mig selv, at jeg i hvert fald skal etablere en gang hjemmespa en gang om måneden. I bedste Chandler/Monica-stil med stearinlys, bobler og en badeand.

Vi har været i Vestjylland i weekenden til 80 års fødselsdag hos Claus’ bedstemor og har overnattet hos Claus’ forældre. Overnattet er dog så meget sagt, for Lily har holdt hele parcellen vågen. Seks voksne var pænt klatøjede i går. Derfor er det at være udhvilet i dag ekstra lækkert. Selv om jeg faktisk har sovet til klokken 10.00 både lørdag og søndag. Men gælder det, når Jeg har haft nattetjans?

Jeg er holdt om med at amme Lily om dagen, og jeg har netop indledt at tage babs fra hende om natten. Altså den ved midnat, så det kun er til natten, at hun bliver ammet og tidligst igen klokken 5.00. Det er derfor, at hun er lidt urolig om natten. Hun er formentlig sulten, men vil ikke have mælk eller vand af kop om natten, og så vil hun formentlig bare gerne have tryghed. Og det får hun selvfølgelig.

Lily er ni måneder nu, og jeg starter på job om to måneder. Det er – i min optik – på høje tid at stoppe amningen. Hun spiser godt, og jeg trænger til at få min krop for mig selv. Jeg er også pænt træt af store bryster og glæder mig til små, udammede gajoler. Det er meget mere mig. Jeg har dog nydt at amme den her gang. Jeg har bare været i det. Jeg har på intet tidspunkt tvivlet på, om hun får nok, selv om jeg slet ikke er hende, der har brug for ammeindlæg.

Jeg har slet ikke været i tvivl om, hvordan man stopper med at amme. Det kommer lidt af sig selv og som en stilsigende og gensidig aftale mellem mor og barn. Sådan var det med Viggo, så det har jeg stolet på den her gang. Dog er det væsentligt anderledes nu end første gang. For jeg har netop kunnet slappe af i erfaringen fra sidst. Sidst googlede jeg enormt meget om, hvordan man trapper ud. Og så var jeg generelt bare nervøs for, om Viggo fik nok. Han var en bitte en. Det er Lily ikke, og det tager en del af vægten af skuldrene. Alt med kost er bare nemmere, når man har et barn, der er på gennemsnitskurven – og som i øvrigt gider spise.

Men hvorom alting er, så synger jeg på sidste ammevers. Og det er skønt. Udsigten til mere nattesøvn, men især det at jeg oplever, at Viggo vælger mig meget mere til nu, end han har gjort, siden jeg var træt og gravid. Altså i over et år. Det, at jeg ikke ammer om dagen, gør, at Claus og jeg er lige.

Det kan Viggo åbenbart mærke. Det er enormt rørende at opleve for mig. Jeg har savnet det, men også accepteret at jeg ikke er favorit. Claus er helt klart Viggos primærperson. Men nu jeg dur absolut. Jeg bliver inviteret med som aldrig før. Jeg bliver krammet som aldrig før, mens han fortæller mig: ‘Man må ikke sige nej til min mor’. Formentlig med tråd til de mange måneder, hvor jeg på daglig basis har fået et: ‘NEJ MOR’.

Åha, de kids. De smelter sgu mit hjerte.

Til jer, der ikke følger mig på Instagram, kan jeg kun sige, at I er meget velkomne. Så vil I kunne se, at jeg har fyret op under Ford’en. I mit stribede køre-outfit slash. noget-der-kan-forveksles-med-nattøj. Noget jeg ikke kan prale af, at jeg gør særligt ofte. Jeg har udviklet en lille kørefobi. Især er jeg bange for motorvej. Og heromkring er der stort set ikke andet. Det skal være slut. Derfor har de helt tomme motorveje i Midtjylland været en fanstastisk øvelse.  Jeg kører jo ganske godt. Nu vil jeg køre i Netto, IKEA og i svømmehallen. Alt sammen i den her uge.

God mandag derude. Min favoritdag. I hvert fald her i barselsland, hvis I forstår sådan en lille en.

I kan i øvrigt læse lidt om min kørefobi i indlægget En fordi fri for pigelus og frygten for at dø.

Og så vil jeg igen reklamere for min body-scrub med rosmarin og lavendel. Jeg brugte den i mit karbad i går. ‘Silkeblød’ er min eneste kommentar. Opskriften finder du i indlægget DIY: Scrub til krop og hænder.

–o0o–

Følg også mit ligusterliv på Instagram og med Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspo: Analog Instagram i stuen og en rabatkode