At ligne en der har født

Viggos fem favoritter 3-6 mdr.

IMG_7748

Når jeg skal give barselsgaver til veninder, giver jeg altid noget, som jeg eller Viggo har været begejstret for.

Ofte er det noget, der for en nybagt ligner ingenting, og de måske ikke lige med det samme selv vil købe. Men som barnet vil elske for funktion og farve. Stærke farver, ikke for tungt, noget der er nemt at gribe i. I hvert fald når det gælder favoritter til de helt små.

Meget af Viggos legetøj har jeg købt på amazon.co.uk med kæmpe besparelse. Det er alt fra Sophie Giraf til Oball, legetæppe, puttekasse og meget mere. Det kan jeg virkelig anbefale. Bare på Sophie kan man spare 47 kr – hele 26 pct. Husk bare at holde øje med, at produkterne forhandles af Amazon selv, ellers risikerer man ekstra udgift til porto, og at varerne ikke kommer samlet.

Men her er de. Viggos fem favoritter fra 3-6 måneders alderen. Det er kun et udpluk, for der er så meget godt.

Har I en favorit til listen til de 3-6 måneders kraplyler?

Inspirer mig endelig i kommentarfeltet.

#1 Oball
Den her lille bold var det første stykke legetøj, Viggo rigtigt kunne lege med. Bolden er let og nem at tage fat i. Der er virkelig tænkt på funktionaliteten. I den her alder handler det meget om at gribe. Men senere har Viggo i bedste terrier-stil kastet den og møvet efter den. I dag er det bare en sjov, lille bold. Det kan virke lidt dyrt for sådan et stykke plastik, men bolden er pengene værd. Den kan fås billigt på fx amazon.co.uk, hvis man vil spare lidt (og shoppe mere).

Oball på amazon.co.uk (for ca. 75 kr)

#2 Sofie Giraf
For enhver mor med 4-6 måneders anciennitet er Sophie Giraf for længst kendt. Men nok ikke for novicerne. Jeg kendte den ikke selv, da jeg var nybagt mor. Jeg fik den i barselsgave og tænkte ‘tak for hundelegetøj’. Jeg har selv fået det blik fra en venindes kæreste, da jeg kom anstigende med dette stykke gummi-vidunder.

Sophie er bare must-have. Den er blød og har ben og hals, barnet kan gribe i. Den er blød at bide i og siger tilmed en irriterende lyd. Alle tiders, tænker den lille. Viggo elskede sin Sophie. Så meget, at da vi glemte den hos hans kusine, måtte vi pænt bede dem om at sende den til os. Den er for dyr til at man bare køber en ny, og vi kunne ikke undvære den.

Sophie Giraf på amazon.co.uk (ca. 132 kr)

#3 Manhattan Toy Winkel
Da vi fik den her til Viggo, syntes jeg, at det lignede den vildeste gang spild af penge, for den her ‘dims’ kunne umuligt være interessant. Men det er den. Stærke farver og masser af bløde gummibånd at gribe i eller bide i. Terningen i midten rasler diskret. Dimsen kan sættes i køleskabet, hvis de små gummer trænger til at blive kølet pga. tænder på vej.

Manhattan Toy Winkel på amazon.co.uk (for knap 100 kr).

#4 Bamse
Jeg er slet ikke fan af Bamse og Kylling. Jeg var 5 år, da vi flyttede til Danmark og for gammel til at blive indoktrineret af den manipulerende bully Bamse og den helt igennem trælse Kylling. Men Viggo elsker Bamse og Kylling. Også inden han overhovedet så det på tv. I barselsgave fik han en mini Bamse. Viggo elskede den. Noget med farverne, tror jeg. Og så er ører og halstørklæde fantastisk at gribe i. Vi har den på 16 cm. Jeg tror, at størrelsen er helt perfekt til de små hænder. Det er en barselsgave, jeg selv ynder at give. Som med så mange af de andre ting, jeg giver, håber jeg, at de små ting, der ikke ligner noget, overrasker forældrene.

Bamse som bamse fås de fleste steder. Få Bamse på fx sundleg.dk (79 kr)

#5 Uro
Vi havde ikke uro over Viggos puslebord. Jeg var nok lidt spelt på den front og havde den holdning, at puslebordet ikke skulle pimpes med alt muligt skrammel, der distraherer barnet i øjenkontakt og forælder-barn-kontakten. Well. Måske jeg i virkeligheden bare var øm over de stuklofter jeg i mit ansigts sved selv havde renset hver eftermiddag i tre uger med små træpinde. Den holdning har jeg i hvert fald ikke mere, for jeg har set, hvor fedt Viggo havde det med uro over pusleplads i svømmehallen og hos andre. Så sådan en har Lily nu. Et godt tip fra en god veninde er, at uroen har figurer med ansigter, der vender nedad, så barnet kan se ansigtet. Karrusella i Jorcks Passage i Indre By har de mest fabtastiske uroer, man kan forestille sig.

Se uroer på karrusella.dk

På billedet er der i øvrigt to andre favoritter, jeg ikke kunne undlade. Bien med de store øjne og den der trædims. Den er let og sjov. Trælegetøj kan ellers være for tungt og nærmest skadeligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At ligne en der har født