Nye Ganni gevanter og mine rober på Trendsales

DIY: Scrub til krop og hænder

11923033_10155904649705394_913062454_n

Jeg elsker en god bodyscrub. Jeg er særligt vild med dem fra Kiehl’s, og jeg har en god håndfuld inde i bruseren. Jeg har få krav. Den skal dufte himmelsk, og den skal efterlade huden silkeblød og hydreret (eller hvad man nu siger). Og så skal den være grov, men må ikke føles som sandpapir. Og, og , og. Den skal helst opløses under skrubningen.

Om basen er sukker, salt eller sand er sådan lidt efter, hvor exfolierende den skal være og især mit humør. Jeg vælger primært efter duft. Det er nok derfor, at jeg har lidt forskelligt på hylden.

Men helt ærligt, 220 kroner for lidt salt eller sukker med nogle olier er da også en slags penge. Jeg har derfor tænkt i noget tid, at jeg ville lave min egen body scrub. Jeg ved godt, at man betaler for brand, emballagens lækkerhed og lidt blær på toilethylden. Men med nogle få greb kan man sagtens pakke en gang DIY-scrub til at se indbydende ud på den der øko-bevidste måde.

Noget, der er totalt undervurderet, er scrub til hænderne til at erstatte en virkelig lækker håndcreme. På en tur i Torvehallerne kom mine svigere ud med hver sin hand scrub fra saltskrub.dk. Så lækre (og lidt over-priced). Og hos min økobevidste frisør Zenz har de den lækreste hand scrub på toilettet (jeg skal åbenbart altid have et toiletbesøg med i købet). Den er hjemmelavet og helt igennem lækker. Mine hænder bliver bløde på den helt perfekte måde uden at fedte. Med kragetæer står der sirligt beskrevet, hvordan man bruger scrubben. Noget jeg har taget til mig. For det er altså ikke ligemeget, hvordan man gør.

Derfor får I – udover opskriften på en god gang DIY sugar scrub og en salt scrub – også en kort vejledning i brugen. Give it away. Jeg er i hvert fald super begejstret for min produktion. Jeg skal klart eksperimentere med andre typer – kaffe, mynte, citron og meget mere. Snart åbner jeg en web-shop, haha.

Sådan bruger du din scrub
Hvor svært kan det lige være at bruge en scrub. ikke så svært, men det er bare fedest, når man får fuld valuta for pengene, og huden bliver efterladt silkeblød og lækker.

  • Brug scrubben på kroppen EFTER du har vasket din krop.
  • Exfolier kroppen med cirkelbevægelser. Start med ben og arme og arbejd dig ind mod brystet.
  • Skyl efter med koldt eller lunkent vand. Så bevarer du den blødgørende effekt fra mandelolien.
  • Dup kroppen med et håndklæde efter badet.

 

Du kan også have scrubben til at stå ved siden af håndvasken på badeværelset som en hand scrub. Husk vejledning på scrubben, hvis dine gæster også må prøve. Det kan gøres på mange fine måder, for eksempel ved at hænge et lille mærkat på glasset med en vejledning a la:

  • Vask hænder med sæbe og tør dem godt.
  • Exfolier dine hænder med scrubben.
  • Skyl efter med KOLDT vand.
  • Dup hænderne med papir eller med håndklædet.

 

Hav en lille doseringsske ved siden af scrubben. Jeg skal selv på jagt efter nogle fine nogen. Måske vintage i sølv eller messing. Eller nogle i oliventræ.

Salt scrub med rosmarin og lavendel

11949633_10155904649665394_1954715160_n

Fordi denne scrub indeholder lavendel, virker den beroligende. Skær eventuelt ned for lavendelolien, hvis du synes, at den er for kraftig. Jeg er selv en smule sart, når det kommer til lavendel, men jeg synes, at mængden er ret perfekt. Her er der til mange gange. Mængden kan du sagtens justere.

2 dl groft salt
1 dl mandelolie
2 ss lavendelolie
2 ss finthakket rosmarin

Hak rosmarin med en skarp kniv. Brug endelig ikke en elektrisk skærer (blender el.lign). Bland så alle indgredienser. Voila, din scrub er færdig. Hvor nemt har det lov til at være.

Sukker scrub med honning og vanilje

11949674_10155904649710394_856048519_n

Jeg er SÅ vild med sukker scrubs, fordi sukkeret smelter, mens man exfolierer, og huden bliver blød og lækker. Jeg kan godt lide den søde duft af honning, men kunne godt fristes til at putte lidt citron i næste gang for at gøre den mere frisk. Citron skulle desuden have en ekstra rensende effekt.

4 dl rørsukker
2 dl mandelolie
6 ss acaciehonning
Korn fra 1 vaniljestang eller 1 ss fra en vaniljekværn (det har jeg brugt for også at få selve stangen med)

Bland alle ingredienser og sæt på glas. Ja, så simpelt er det.

11949647_10155904649655394_1149876377_n

Indpakning og emballage
Jeg har fundet lidt forskellige glas frem. I Søstrene Grenes kan man få fine cirkelrunde klistermærker i de helt rigtige farver.

Og efter at vi har fået kælder, har jeg fået en såkaldt ‘gavekasse’; en kasse hvor jeg gemmer kort, klistermærker, papir, silkebånd fra gaver jeg selv har fået og silkepapir og gavepapir fra gaver, jeg selv har fået. Well, lidt granny-ish, men fordobler lige mulighederne for ekstra lækre pakker til fødselarerne i omgangskredsen.

Bind et fint bånd om med et mærkat eller læg scrubben i en åben æske, hvor der ligger lidt silkepapir. Mulighederne er uendelige, og det behøver ikke at se hjemmelavet ud på den hjemmelavede måde.

11912927_10155904649750394_1619013820_n

11920441_10155904649650394_928849500_n

Indkøbsguide
Jeg har købt alle ingredienser i Matas, Netto og i en helsekostforretning. Jeg er gået efter øko-produkter så vidt muligt. Alle ingredienser er til at få fat i.

Jeg har brugt cirka 200 kroner på det hele alt i alt, men fordi jeg ikke har brugt et kilo groft salt eller to kilo rørsukker, så vil jeg estimere, at to store glas og to små glad med scrub har bekostet mig 50 kroner.

Kom endelig med feedback, hvis I kaster jer ud i lidt hjemmelavet spa-wellness. Her har vi i hvert fald allerede godt gang i hand scrubben og kan snart prale med Storkøbenhavns blødeste hænder.

–o0o–

Følg mig også på Instagram og med Bloglovin.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Ganni gevanter og mine rober på Trendsales