Robocop, slanke-status og mig som månedens blogger

Lokums-peek (eller skal jeg skrive peak)

IMG_1650

Gennem de sidste seks måneder har jeg med mellemrum lagt billeder på Instagram af renoveringen af vores hus. Det gælder også vores vores 70’er perle af et badeværelse på 1. salen. Og jeg er blevet spurgt nogle gange om før-efter-billeder. NU er tiden kommet.

Badeværelset har ganske enkelt ikke været færdigt før nu. Det har hængt lidt i bremsen. Det var det første rum, jeg kastede mig over. Mest fordi det var semi-klamt med støvede gardiner, kattehår i radiatoren, stoppet ventilation, handicap-greb i bruseren og sæbeholder og wc-holder i de mest skidenbrune nuancer, der ville få en vesterbroer til at at komme i bukserne. Det trængte ganske enkelt til hurtig førstehjælp. Bare så vi havde lyst til at være der. Nu er jeg bare ærgerlig over, at jeg ikke gemte alle retro-artiklerne til det årlige loppemarked på vejen.

Her i sommerferien har jeg så taget skridtet videre og malet hele baduljen, hængt nye knager op og nye skabe. Gulve, vinder og wc blev skiftet i foråret. Gulvet var nemlig et tarkett-gulv lagt ovenpå et langhåret tæppe (hvad ideen har været, er os stadig en gåde). I stedet er der nu vinyl. Toilettet skyllede dårligt og et gammelt lokum har jeg lært, er meget dyrt i drift. Derfor blev det skiftet.

Men nu er alt gjort, som gøres kan, hvis man altså ikke skal bryde fliser og installationer op. Samlet har vi brugt cirka 10.000 kroner på badeværelset (toilet, vinyl, maling, wc, knager, forhæng, gardiner, toiletpapirholder, trådkurve).

Badeværelset er det eneste rum i huset, vi har valgt ikke at give den helt store omgang. Det besluttede vi, inden vi flyttede ind. Af flere grunde.

En gennemrenovering vil minimum koste 200.000 kroner. Sikkert mere. For sådan er det med badeværelser. VVS’ere er bare ikke billige. Bare at skifte et toilet af en proffer koster 4.700 kroner inklusive lokum. Og det er endda uden softclose-bræt. Og så er badeværelset 18 kvadratmeter og har ‘uanede muligheder’, som der stod i salgsopstillingen. Pænt stort. Og lidt finurligt. Der for vil vil nok gerne have kyndig inspiration fra en arkitekt.

En anden grund er, at vi lige nu har små børn og har brug for plads til bleer, pusleplads og den slags, der ikke rigtig pynter. Vi vil gerne give badeværelset den store tur, når ungerne er lidt større, og vi kan lave et luksuriøst værelse, der emmer af wellness. Ikke på den der millennium-vi-skal-da-ha-en-spa-måde, men nok noget med en kæmpe bruser, og et sted man gider sidde og lakere negle og høvle hæle.

En sidste grund er, at vi simpelthen ikke kan overskue mere renovering lige nu. Det er pissedyrt, og det er pænt hårdt at have håndværkere i hjemmet hver dag, tørre støv af hver dag, dække møbler til, og hvad man ellers skal for at beskytte resten af huset fra støv og skidt, der lægger sig alle steder.

Men her er et peek. Desværre har jeg ikke så mange før-billeder. Jeg kommer altid først til at tænke på det, når jeg har revet det meste ud af rummet. Jeg (vi) synes, at det er blevet ganske godt.

Før

Typisk mine før-billeder med alskens rod. Til gengæld med originale gardiner fra 1876

Typisk mine før-billeder med alskens rod. Til gengæld med originale gardiner fra 1876

En femmer på at du aldrig har set sådan et spejl før

En femmer på at du aldrig har set sådan et spejl før

Efter

IMG_1648

IMG_1633

IMG_1647

IMG_1640

IMG_1638

IMG_1645

IMG_1644

IMG_1643

IMG_1649

Nu vil jeg heade mod Østerbro. Jeg har været så vild at spørge, om jeg ikke må hente min venindes datter, som er på Viggos alder, så hun kan joine os til en is. Fortsættelse følger.

–o0o–

Følg mig og Ligusterlandet med Bloglovin og på Instagram.

2

  • Mette

    Det er blevet så fint! Og du skylder en femmer for lignende spejl har jeg set i en lejrskole i sønderjylland. I 1988.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ahmn, selvfølgelig. Jeg burde have vidst, at det er lejrskoleinventar. En femmer i din retning. Og tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robocop, slanke-status og mig som månedens blogger