Tyvstjålet fra det sønderjyske kaffebord

Pjækkedag og pandekager

Jeg er her endnu. Mit helbred har skrantet, og mit arkiv bugner af ufærdige indlæg. Derfor stilheden på linjen. Skriblerierne i arkivet er stadig for my eyes only. Lidt stolthed har jeg trods alt i mine skriverier. Men mon ikke jeg kan spytte lidt ud de kommende dage, nu hovedpine, opkast og den slags lækkerier efterhånden er en saga blot.

Jeg er ikke helt rask, men i bedring. Rask nok til at lægge mit Panodil-forbrug på hylden, rask nok til at blogge og rask nok til, at Viggo får lov til at pjække fra vugger for at hygge med Lily og jeg. Så det har vi gjort.

Claus skulle på kursus. Det betød hente/bringe til mig. Hvidovre-Østerbro tur/retur. Det gad jeg helt ærligt ikke. Det er et tre timers projekt – 20 minutter hver vej plus tid til at sætte leg i gang eller afslutte leg. Den tid vil jeg altså hellere bruge med Viggo.

Og shit, hvor har vi hygget. Det er har simpelthen været en fornøjelse at hænge ud med mine ællinger. Lily er jo helt igennem medgørlig. Og Viggo har en naturlig interesse for hushold, så han er med i alt det, han gider, og jeg får gjort det, jeg synes, at jeg bør gøre. Han elsker at være med i kælderen og sætte vask over og tømmer gerne opvaskemaskine.

Han har hjulpet med at lægge fliser i haven, så stien langs huset nu er bredere. Han pisker pandekagedej. Og ser lidt tv, når jeg ammer. Alt sammen akkompagneret af ‘Mm det der for noget?’. Og hver gang han spørger, smelter mit hjerte, og jeg forklarer al vores gøren og laden. Selv Paradise Hotel har jeg forklaret ham på mest pædagogiske vis.

Claus har de her kurser hver anden onsdag, så nu tror jeg, at dealen er, at Viggo har hjemmedag i hvert fald hver anden onsdag. Det er altså ren energiindsprøjtning at være sammen med sit ældstebarn på den her måde, uden at han er efter-vuggestue-træt, og jeg måske også er lidt træt oven på turen tværs over København. Ikke mindst, helt uden far. Viggo er så far-glad. Er Claus her, så vælger Viggo sin far over sin mor. Og det er altså bare helt vildt dejligt, at Viggo og jeg kan bonde over en pandekagedej eller jord under neglene, uden at en lidt mere attraktiv legekammerat står og kukker i kulissen.

Inden jeg maler alt rosenrødt, så lægger jeg mig fladt ned og indrømmer, at ungernes koordinerede lur på 2,5 time har sit at sige. Det er ganske rart få hænderne 100 procent fri for en stund. Dagens fritid har jeg brugt på tre gode kopper kaffe og male trappe til 2 x Mads og Monopolet. Ren fryd, hvis I spørger mig.

Viggo og jeg bagte i øvrigt de lækreste pandekager, jeg nogensinde har smagt. Den opskrift får I naturligvis her. Helt alvorligt – og jeg kan ikke sætte mit lys under en skæppe – de var VIRKELIG gode. Jeg er ellers ikke den store pandekagebager. Jeg kommer fra en vaffel-familie og har egentlig opgivet mig selv gøre den som Rasmus Klump. Men de her var supernemme at bage og bare vildt lækre.

Opskriften er inspireret af Markus Grigos luksuspandekager, men jeg manglede både appelsin, sødmælk og fløde. Og som kæmpe kardemomme-fan kunne jeg ikke lade være med en skvis af dette skønne krydderi.

Give it away. Og god aften derude.

Luksuspandekager

6 æg
200 gr mel
50 gr sukker
Revet citronskal fra 2 citroner (eller 1 citron og 1 appelsin)
2 ts kardemomme
Vaniljekorn fra 1 stang
100 gr smør
4 dl letmælk (eller 2 dl sødmælk og 2. dl fløde)

Pisk æg, mel og sukker til det er jævnt. Tilsæt revet citronskal, vaniljekorn og kardemomme. Smelt smørret og pisk det i. Pisk herefter mælken i.sæt dejen i køleskabet i mindst en time. Bag dem på en teflonpande uden smør.

Vi spiste dem med sukker, hindbærsyltetøj og hjemmekogt pærekompot med vanilje og citron.

Mere lækkersulten?

Stik da forbi indlægget ‘Chokorug a la Vestegnen’, hvis du også lige mangler en opskrift på sygt gode boller, så kan jeg anbefale de her stykker med valnød, chokolade, rug og solsikkekerner.

Vær social med forstaden

Følg mig med Bloglovin eller @solrun på Instagram.

Ingen kommentarer til Pjækkedag og pandekager

  • Hvor lyder det som en helt igennem dejlig dag, her har jeg også haft virkelig stor glæde af, at holde børnehavebarnet hjemme en hel dag, det giver altså virkelig kvali-tid. Børnehavebørn i mit barns alder sover (desværre ;-)) ikke middagslur, men vi har alligevel droslet lidt ned, når lillesøster har sovet, også til stor glæde for os begge. Det rammer lige i hjertet når du skriver ællinger 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyvstjålet fra det sønderjyske kaffebord