I marts vil jeg ...

Tyvstjålet fra det sønderjyske kaffebord

Jeg er slet ikke en lagkage-type. Sådan en lagkage, der er smækket sammen med most banan, nutella, hindbærpure, kagecreme, dåsefrugt og des lige kan få mig til at tude. Jeg synes virkelig, at der er for mange nederen lagkager derude.

En lagkage der til gengæld har vundet mit hjerte helt og holdent er sønderjysk rugbrødslagkage. Den er sød, men ikke klam. Der er noget tyngde, noget knas, fibre, syre, bitterhed og sødme i den helt rigtige balance med den fede flødeskum.

Jeg har prøvet forskellige opskrifter. Alle gode, så jeg har bare valgt den, jeg senest har brugt. Jeg bagte den til Viggo fødselsdag. Af helt egoistiske grunde. JEG elsker den. Pyt med de andre.

Men her er den, det sønderjyske kagebords ubestridte dronning (aner faktisk ikke, hvad jeg taler om).

Sønderjysk rugbrødslagkage 

Rugbrødsbunde

5 mellemstore æg
100 gr rørsukker
100 gr brun farin
1 ss kakao
4 ss majsstivelse
2 ts bagepulver
125 revet daggammelt rugbrød uden kerner

Kagecreme

1/2 vaniljestang
25 gr sukker
1 dl mælk
1 dl fløde
2 æggeblommer
5 gr majsstivelse

Syltede solbær

1 vaniljestang
750 gr sukker
900 gr solbær

Pynt

2 dl fløde
Mørk chokolade

Smør en springform og drys den med sukker. Pisk æg, rørsukker, og brun farin til det er luftigt. Sigt kakao, majsstivelse og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen. Vend så rugbrødet i og hæld det i springformen og bag i 50 minutter. Lad bunden afkøle.

Lav kagecremen ved at flække vanilijestange og skrab vaniljekornene ud. Kom alle ingredienser i en gryde og kog op under piskning, til cremen tykner. Lad cremen afkøle i køleskab.

Kom alle ingredienser til de syltede solbær i en gryde og bring det i kog i 10-15 minutter. Tag solbærene af varmene og hæld dem i rene glas. Lad dem afkøle.

Når alt er afkølet, kan du samle lagkagen. Flæk først bunden og læg den sammen med creme og solbær – med solbærene nederst. Stil den på køl for at træk. Put først pisket fløde og revet chokolade på kort før servering.

Kilde: Meyers kager af Claus Meyer

–o0o–

Hvis du er ny på bloggen, kan jeg anbefale et af mine mest populære indlæg At ligne en der har født. Eller måske min lille årskavalkade 2 0 1 4. Såer der læsestof til nogle minutter mere.

Følg forstaden
Følg mig med Bloglovin eller @solrun på Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I marts vil jeg ...