Kage-filosofi og byens bedste snitter
Jeg er 100 procent til uprætentiøse kager. Fondant og de slags er slet ikke mig. Hjemmebag må gerne se hjemmebagt ud, og jeg vil hellere have brunsviger og drømmekage end konditor-kager og cup-cakes.
Det er måske bare noget, jeg siger, fordi mine kager altid ser ret hjemmelavede ud. Men de smager pretty damn good, ligger godt i de flestes maver og pynter de manges sideben. Jeg sværger til Meyer, Grigo og Jensen. Jeg bager stort set ikke efter andres opskrifter.
Hvor om alting er, stod jeg selv for kaffebordet til Lilys dåb. Det var egentlig noget, jeg halvt om halvt havde uddelegeret, men så havde jeg lige en rest marcipan på køl, jeg gerne ville bruge. Og jeg lavede drenge-hindbærsnitter til Viggos dåb, og derfor skulle der selvfølgelig være gode snitter til Lilys dåb også.
Og så var der noget med mine yndlingssmåkager. Og så de småkager jeg aldrig havde bagt, men gerne ville teste af. Det stak altså lidt af, men ikke så meget som til Viggos fødselsdag. Mængden var nemlig justeret, så Claus og jeg ikke skulle tvinge kager i os hver aften de efterfølgende uger. For de kan jo ikke ligge uspist hen.
Nogen der elsker hindbærsnitterne fra Lagkagehuset? Jeg gør. Jeg har endda opskriften. Lige om lidt har I den også. Jeg har vist sagt det før: Gode ting skal man ikke holde for sig selv.
Det er Markus Grigos opskrift, som faktisk er manden bag Lagkagehusets snitter. Opskriften er fra ‘Grigos hjemmebag’ og på hans hjemmeside Grigo.dk. Desværre er opskriften i et format, min iPhone ikke går i hånd med, så jeg har copypastet opskriften her. Jeg er sikkert ikke den eneste med Apple-produkt. Jeg har desuden justeret lidt på opskriften. Kun lidt.
Behøver jeg at fortælle, at fadet med de her lækre ladies var rippet ret hurtigt? Alle elsker en god snitte.
Give it away.
Grigos hindbærsnitter
250 gr hvedemel
1 ts bagepulver
250 gr koldt smør i tern
250 gr rørsukker
4 æggeblommer
300 gr hindbærsyltetøj
Citronglasur
Saft fra 1 citron
400 gr flormelis
1 ss smør
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt smør, sukker og ælt til der ikke er flere snørklumper. Tilsæt æggeblommer og saml dejen. Pak den ind i film og sæt den på køl i 30 min.
Del dejen i to og rul den ud til to plader på 12×25 cm og 3-4 mm tykke. Rul dem evt ud på bagepapir, da de kan være svære at flytte. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter eller til de er gyldne og let sprøde. Tag dejen ud og lad den køle.
Lav glasuren imens ved at røre alle ingredienser sammen.
Smør den ene dejplade med hindbærmarmelade og den anden med glasur. Pynt glasuren med krymmel eller fx frysetørrede hindbær, og/eller hakkede pistacienødder. Læg pladen med glasur ovenpå den med syltetøj. Skær kanterne af og skær pladerne ud i snitter i en størrelse, der passer din smag. Jeg skærer dem typisk ud i små, mundrette snitter.
–o0o–
Til Viggos fødselsdag bagte jeg i øvrigt den her fantastiske kaffekage, som du kan finde opskriften på i indlægget Bilka, badeværelse, stoppet næse og opskrift på kaffekage. Den er virkelig god. Just saying.
–o0o–
Nyt fra forstaden?
Følg mig med Bloglovin eller @solrun på Instagram.
Jeg kunne ikke være mere enig på kagefronten! Chokoladekage, træstammer og romkugler – så er der dømt succes!
Måske man skulle give sig i kast med de der hindbærsnitter, det var faktisk en ret god idé. Og hvis det ikke er helt umuligt, skulle det måske overvejes til barnedåb:-)
Bliv ved med at komme med gode barnedåbsidéer!