At kunne kende en mor

Kage-filosofi og byens bedste snitter

Jeg er 100 procent til uprætentiøse kager. Fondant og de slags er slet ikke mig. Hjemmebag må gerne se hjemmebagt ud, og jeg vil hellere have brunsviger og drømmekage end konditor-kager og cup-cakes. 

Det er måske bare noget, jeg siger, fordi mine kager altid ser ret hjemmelavede ud. Men de smager pretty damn good, ligger godt i de flestes maver og pynter de manges sideben. Jeg sværger til Meyer, Grigo og Jensen. Jeg bager stort set ikke efter andres opskrifter.

Hvor om alting er, stod jeg selv for kaffebordet til Lilys dåb. Det var egentlig noget, jeg halvt om halvt havde uddelegeret, men så havde jeg lige en rest marcipan på køl, jeg gerne ville bruge. Og jeg lavede drenge-hindbærsnitter til Viggos dåb, og derfor skulle der selvfølgelig være gode snitter til Lilys dåb også. 

Og så var der noget med mine yndlingssmåkager. Og så de småkager jeg aldrig havde bagt, men gerne ville teste af. Det stak altså lidt af, men ikke så meget som til Viggos fødselsdag. Mængden var nemlig justeret, så Claus og jeg ikke skulle tvinge kager i os hver aften de efterfølgende uger. For de kan jo ikke ligge uspist hen.

Nogen der elsker hindbærsnitterne fra Lagkagehuset? Jeg gør. Jeg har endda opskriften. Lige om lidt har I den også. Jeg har vist sagt det før: Gode ting skal man ikke holde for sig selv. 

Det er Markus Grigos opskrift, som faktisk er manden bag Lagkagehusets snitter. Opskriften er fra ‘Grigos hjemmebag’ og på hans hjemmeside Grigo.dk. Desværre er opskriften i et format, min iPhone ikke går i hånd med, så jeg har copypastet opskriften her. Jeg er sikkert ikke den eneste med Apple-produkt. Jeg har desuden justeret lidt på opskriften. Kun lidt.

Behøver jeg at fortælle, at fadet med de her lækre ladies var rippet ret hurtigt? Alle elsker en god snitte. 

Give it away.

Grigos hindbærsnitter

250 gr hvedemel

1 ts bagepulver

250 gr koldt smør i tern

250 gr rørsukker 

4 æggeblommer

300 gr hindbærsyltetøj 

Citronglasur

Saft fra 1 citron

400 gr flormelis

1 ss smør

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt smør, sukker og ælt til der ikke er flere snørklumper. Tilsæt æggeblommer og saml dejen. Pak den ind i film og sæt den på køl i 30 min.

Del dejen i to og rul den ud til to plader på 12×25 cm og 3-4 mm tykke. Rul dem evt ud på bagepapir, da de kan være svære at flytte. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter eller til de er gyldne og let sprøde. Tag dejen ud og lad den køle.

Lav glasuren imens ved at røre alle ingredienser sammen.

Smør den ene dejplade med hindbærmarmelade og den anden med glasur. Pynt glasuren med krymmel eller fx frysetørrede hindbær, og/eller hakkede pistacienødder. Læg pladen med glasur ovenpå den med syltetøj. Skær kanterne af og skær pladerne ud i snitter i en størrelse, der passer din smag. Jeg skærer dem typisk ud i små, mundrette snitter.

–o0o–

Til Viggos fødselsdag bagte jeg i øvrigt den her fantastiske kaffekage, som du kan finde opskriften på i indlægget Bilka, badeværelse, stoppet næse og opskrift på kaffekage. Den er virkelig god. Just saying.

–o0o–

Nyt fra forstaden? 

Følg mig med Bloglovin eller @solrun på Instagram.

6

  • Anne

    Jeg kunne ikke være mere enig på kagefronten! Chokoladekage, træstammer og romkugler – så er der dømt succes!
    Måske man skulle give sig i kast med de der hindbærsnitter, det var faktisk en ret god idé. Og hvis det ikke er helt umuligt, skulle det måske overvejes til barnedåb:-)
    Bliv ved med at komme med gode barnedåbsidéer!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • De er i hvert fald nemme at bage, og folk tror, at de er svære, så de imponerer en smule 😉 Uh, dåbs-ideer. Må lige gå i ideboks. Hvornår har I dåb?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      7. juni, så det lurer lige om hjørnet og det eneste vi har styr på er dato, navn og kjole;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Solrun Øfjord

      Jeg er så meget bagefter med at svare på kommenaterer. Men vi havde dåb tilbage i april 😉 Jeg må lige lave et dåbsindlæg engang med lidt ideer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Jeg lavede dem til kollegaer og det blev ret godt – måske smagte glasuren lidt for meget af citron, men det kan godt være jeg fik proppet lidt for meget i.
      Nu er planen at vi laver dem igen til det store kagebord på søndag, så dagens spørgsmål: I hvor god tid kan de laves og hvordan har du haft dem opbevaret (hvis du har stået i den situation)? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anne. Ja, man skal passe på med citronen. Måske helt undlade. Jeg har bagt dem op til to dage før. Det gik helt fin og hindbærmarmeladen havde fået lov at sætte sig. Det vigtige er nok, at de kommer i en lufttæt beholder og ikke for klemt. God kagedyst 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At kunne kende en mor