5 gode legepladser i København

Guide til leg og om at kede sig hul i hjernen på byens legepladser

12071867_10156045815780394_1976686984_n

Nu har jeg de sidste par dage udtrykt min E N O R M E begejstring for Valbyparken på bloggen og i særdeleshed min Instagram. Jeg kan også se, at et par af jer har været forbi. Det glæder mig.

Derfor tænkte jeg, at det er da kun er på sin plads med en guide til mine/vores favoritsteder at tage sine børn med i det gode efterårsvejr. En lækker top fem over steder hvor det er sjovt for de fleste aldre. Det vil sige de aldre, jeg har erfaring med. Baby, tumling, forældre og bedsteforældre. Vi går nemlig stadig på legeplads, selv om vi bor i hus med legehus, gynger og sandkasse. Det er det eksotiske indspark i vores hverdag, og legepladser er jo større og federe. De signaler har vi opsnappet fra vores gode tumling, når han spørger, om vi ikke skal på den rigtige legeplads.

Men tilbage til det der med, at der skal være noget for alle aldre. For noget tid siden læste jeg et indlæg af Julia Lahme, hvor hun skrev om de gode ting ved en kolonihave, når man har børn. I forhold til at bo i byen og skulle jagte legepladser hver weekend. Julia skrev:

– Oftest resulterer det (at være på legeplads) så i, at Johan og jeg står på en legeplads og keder os et hul i hjernen, mens ungerne har en fest.

Hun ramte en følelse i mig, som jeg oftere og oftere begyndte at føle sidste år, da vi boede på Østerbro. Og Viggo var endda kun knapt to år dengang. Vi boede endda lige ved Fælledparken, hvor den gode A. P. Møller Fond for nogle år tilbage sparkede en ordentlig røvfuldpenge i denne retning, og der blev etableret Københavns fedeste legepladser.

Måske jeg kan relatere til den følelse, fordi det var hver weekend og flere eftermiddage om ugen, at vi måtte bryde ud af vores 69 lejlighedskvadratmeter. Måske var det fordi jeg var gravid stort set hele sidste år. Eller også er jeg bare en møgkedelig voksen. Jeg har senere fundet ud af, at det slet ikke behøver at være sådan for os voksne.

Jeg ved nemlig nu, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Hvor tit overvejer du for eksempel liiiige at tjekke smartphonen, mens du er på legeplads med ungerne? Jeg ved også nu, at det ikke behøver at være sådan.

Og hvis ikke, at det er mig (forældrene), der har det sådan, så har bedsteforældrene det formentlig sådan (men aldrig ville indrømme det). Derfor skal der være lidt for de voksne også – synes jeg. Her er min top fem over fantastiske legepladser, hvor jeg har en ligeså stor fest som Viggo. Sådan helt subjektivt.

Må jeg derfor præsentere Fem gode … Legepladser i Købehavn.

I øvrigt vil jeg slet ikke dunke forældre i hovedet, der kukker nyheder, Facebook, Instagram, blogger eller tjekker mails, mens ungerne leger. Jeg synes bestemt, at det er okay, så længe man har et øje på sine unger og anerkender, når de vil vise én et nyt stunt (her taler jeg om børn på tre år og opad). Jeg synes næææææsten at det er værre, når forældre tonser rundt med dukkede nakker i legetårnene og pakker deres yngel ind i vat.

Hov, det var slet ikke meningen, at jeg ville røfle nogen, men kom vist til det, og nu får den lov til at stå.

Kan I relatere til min voksen-på-legeplads-følelse?

Og kom endelig med feedback på min top fem eller kom med tips og ideer til at andre fantastiske legeudflugter. Jeg kender trods alt kun nærmeste græsgange. bær derfor over med mig.

God tirsdag derude.

–o0o–

Følg også mit ligusterliv på Instagram og med Bloglovin.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 gode legepladser i København