Min gule besættelse

Seriøst gode syltede agurker

image

Jeg er mega pølsefan. Det har jeg vist nævnt. Blandt andet i et interview for nylig til på Bloggers Delight, hvor jeg i august er månedens plus-blogger. Jeg har engang kvalt seks hotdogs. Det var natmaden til Claus’ fasters 60 års fødselsdag, og classy som jeg er i en god brandert, pralede jeg vidt og bredt med, at jeg havde spist SEKS hotdogs. Ikke mindst, at jeg ELSKER pølser. Det har være kønt.

Noget af det smukkeste ved, at Claus og jeg er sammen, er, at en pølseelsker har mødt en anden. Ikke mindst at vi har fået i hvert fald ét pølseelskende yngel. Vi får altså ret tit pølser. Helst nogle kvali-nogen. De smager bare bedst. Aalbæks er bedst, men jeg er absolut til grillere fra Gøl.

Og til sådan nogle gode pølser hører der syltede agurker. Vi er ikke nået til at lave vores pølser selv (!), men de syltede agurker laver jeg selv. Fordi det er pissenemt, fordi de smager bedre, fordi vi har totalt tjek på ingrediensernes ophav, og vi kan lege lidt med krydderierne.

Jeg har udviklet min egen opskrift inspireret af hjemmet.dk, altfordamerne.dk, soendag.dk og gastromand.dk. Fire gode hjemmesider, når det gælder opskrifter. Jeg ender der i hvert fald ret tit. Især på soendag.dk. Der er vist lidt mormor over mine smagsløg. Grunden til, at jeg ikke har fulgt nogen af de opskrifter er, at hver opskrift har haft et par elementer, der er faldet i min smag. Dem har jeg så mikset og vupti, syltede agurker der 100 procent falder i vores smag.

Her er opskriften så. Det tager cirka 30 minutter at lave dem, og de skal trække i minimum et døgn. Gerne i en uges tid inden brug.

Syltede agurker

4 store danske øko-agurker
1 ss. salt
4 dl lagereddike
4 dl vand
3 dl rørsukker
1,5 ts sennepsfrø
15 peberkorn
0,5 ts kardemommekapsler
1,5 ts korianderfrø
1 ts dildfrø
7 laurbærblade

Skær agurkerne i tynde skiver. Jeg gør det med en skarp kniv. Brug ellers mandolinjern. Jeg synes dog, at skiverne bliver for grimme, hvis det gøres på et rivejern. Læg agurkeskiverne i et dørslag og drys med salt. Lad dem trække, mens du skolder glas og tilbereder resten.

Skold et stort glas med patentlukning. Husk, at du ikke må røre indvendig i glasset efter skoldning.

Hæld eddike, vand, sukker og krydderier i en gryde og kog op under omrøring til sukkeret er opløst.

Put agurkeskiverne i sylteglasset og hæld eddikeblandingen over. Luk glasset og sæt det på køl. Lad deM minimum trække til dagen efter og helst i en uge. Agurker holder

–o0o–

Følg mig på Instagram og med Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min gule besættelse