Min krop som tempel = Min detox-dille + Lidt løst

Om dadeldimser til robotarmen og en opskrift naturligvis

imageJeg hørte engang Christian Bitz shame dadel-konfekt i det der program, hvor han havde et par håndfulde danskere på tv-slankekur.

Frit citeret var det noget med, at han hellere ville spise kage end wannabe-slik med dadler. Jeg kan totalt følge ham. Jeg gider fx ikke stikke en pind i en halv banan, dyppe den i bitter chokolade, fryse den for så at lade som om, at det er is. Så hellere the real deal og bøde med en ekstra løbetur, hvis samvittigheden over to stakkels kugler is rider mig som en mare.

Men nu er mine smagsløg altså sådan skruet sammen, at jeg er ganske pjattet med dadel-dit og dadel-dat. Det kan 100 procent erstatte en hollybar, daim med mint, bridge-blanding og snickers, som er noget af det, min robotarm hiver ned fra hylderne i Netto.

For at holde mine choko-trips stangen, har jeg derfor trillet dadel-kugler i den forgangne uge. Jo jo, der er frugtsukker i, og man skal derfor ikke æde et kilo, men de er sundere end slik. Jeg spiser også lidt færre af dem, end hvis det var pariserlinser eller dronningemandler fra Toms. Det er bonus.

Selv Claus kan lide dem, selv om han slet ikke forstår fake-slik, tørret frugt og aldrig kunne drømme om at drikke en coca cola light eller zero. Viggo gider dem ikke rigtigt, men han er altså lidt af en kræsenpind.

Gode ting skal man altid dele, og derfor synes jeg, at I selvfølgelig skal inspireres med min opskrift på dadelkugler. Der er rig mulighed for at variere smagen med fx mynteolie, peanutbutter, kanel, chili, lakrids eller noget helt sjette. Her er de, dog med havsalt og peanuts (uhhhhm).

Dadelkugler (20 stK)

15 mandler
150 gr dadler uden sten
4 ss kakao
4 ss kokos
1 ss smør eller kokosolie
1 ss peanutbutter (kan erstattes af smør eller kokosolie)
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 ts havsalt

Alle ingredienser køres gennem en foodprocessor. En kraftig stavblender kan gøre det. Massen samles med hænderne og trilles til små kugler, som rulles i kokos. Rulles de i kakao eller lakridspulver, skal kuglerne været kolde først. Opbevar dem på køl.

Du kan variere smagen ved at erstatte peanutbutter med smør/kokosolie og havsalten med lidt chiliflager, kanel, lakrids eller et par dråber mynteolie. Pas på med mynteolien. Der skal kun er par dråber til.

God appetit eller hvad man nu siger.

–o0o–

Og hvorfor er det lige, at jeg er hoppet på en dadeldille? Det kan du læse om i indlægget Kold kaffetyrker, sukker på sidebenene og meget mere.

Og i det her indlæg Min krop som tempel = Min detox-dille + Lidt løst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min krop som tempel = Min detox-dille + Lidt løst