Kage-filosofi og byens bedste snitter

Om ferieplaner og at reducere kompleksitet 

Nogen gange elsker jeg at have et hav af valg. Oftest. Men for tiden synes jeg, at det er rarest, når nogen har valgt eller at jeg kun skal vælge mellem A eller B.

Derfor meldte jeg mig hurtigt på banen, da en tidligere kollega spurgte på Facebook ‘hvem vil leje min fars sommerhus’. Det så helt fint ud på billedet, og vi er mere ludo-typerne end luksus-typerne. Vi har ikke større krav end rindende vand, tæt på strand og en nogenlunde komfortabel seng til hver. Børnene skal kunne være i centrum og forældrene skal kunne slappe af midt i alt det børnevenlige. 

Vi har længe talt om, at vi gerne vil i sommerhus i Danmark i år. Det har vi aldrig gjort før. Vi er altid stukket af mange timer med fly sydpå, østpå eller vestpå. Nu har vi købt hus og budgettet giver ikke plads til de vilde udskejelser. Men det er faktisk ikke det, der er tungen på vægtskålen. Det er vores have, som vi gerne vil nyde. Vi har også en del praktisk. 

Og sidste år sad vi øsregnvejr i en ferielejlighed i Toscana, hvis ikke vi lige bumlede rundt i Rom med Viggo i en paraplyklapvogn. Der var heldigvis tv og wifi i den toscanske lejlighed, for vi tænkte da, at vi da ligeså godt kunne sluppet for flyturen med Viggo-pilfinger-spark-på-sædet-foran-nej-jeg-vil-ikke-have-sele-på og have kukket i et sommerhus i Danmark. I 30 grader og høj sol, som der var på vores skandinaviske breddegrad.

Nu har jeg skrevet lidt med min kollegas far, og hans sommerhus lyder som en sand perle. Tæt på strand og badeland, hvis det regner. Å og græssende køer i baghaven. En robåd og storslået nordjysk natur. Når ejeren selv er så begejstret for sit hus, så er jeg også.

Jeg glæder mig helt vildt meget nu. Jeg glæder mig til at komme hjemmefra og være sammen på en ukompliceret måde uden byggeprojekter. Ikke mindst at vi alle har ferie.

Da jeg var på barsel med Viggo tog vi på 14 dages roadtrip i Vestirland, Dublin og Belfast. Helt fantastisk og perfekt ferieform med en på seks måneder. Vi tog dog først afsted en uge efter, at Claus fik sommerferie. Det var det ved at drive mig til vanvid, at min hverdag var uforandret, mens han oplevede det som ferie og var i ferie-mode. Jeg gik rundt og var en sur møgf****, der bandede over, at det var mig, der sørgede for, at pusleposen var pakket (har nemlig bare en mulepose til bleer, vådservietter, en body og en stofble), og mig der sørgede for mad til Viggo. At han havde ferie og jeg var fanget i min leverpostejsboble.

For at undgå den slags skærmydsler denne gang skyder vi sommerferien i gang med at tage væk sammen dagen efter, at Claus får ferie. Så kommer vi alle ud af hverdagens trummerum, og vi kan alle fire finde rytmen. Det tror jeg er ret vigtigt. Vi skal jo helst slappe af og nyde hinandens selskab og ikke bare køre videre i den rille, vi normalt gør, fordi det i hverdagen bare er mest praktisk. Når det er ferie, er der plads til lidt mere slinger i valsen. Ikke sagt at vi skider på rutiner, men mere at det ikke kører så snorlige med, hvem der skifter Viggos morgenble, hvem der sørger for Lilys måltid, eller hvem der sætter barnevognen i kælderen. Sengetid og spisetid overholder vi altid, amen.

Ehj, jeg glæder mig. 

Hvor skal I hen, og hvilke tanker gør I jer om ferieform?

–o0o–

I sidste måned skrev jeg et indlæg om hukommelse og praktiske foranstaltninger, når babys sarte hud møder solens første stråler i indlægget Om at glemme hvad jeg gjorde i solskin og i regn.

–o0o–

Nyt fra forstaden? 

Følg mig med Bloglovin eller @solrun på Instagram.

7

  • Vi har også bestilt 1 uges sommerferie i Danmark. Ukompliceret og børnevenligt, vi glæder os. Det er ikke engang langt væk fra vores bopæl. Men langt nok til, at vi føler det er væk fra de daglige græsgange. I påsken kørte vi nemlig på ferie i Goslar og lærte at 475 km i bil med 3 børn, ikke nødvendigvis var ukompliceret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Solrun Øfjord

      Ja, det handler i bund og grund bare om at komme lidt væk. Vi ville egentlig bare være blevet på Sjælland, men nu bød muligheden sig for et hus i toppen af Danmark. Sejt med tre børn på bagsædet. Men tingene er nok også lidt mere overskuelige med bil, og man selv er herre over, hvornår det er tid til time-out for alle ællinger.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann Dejløv Dahl

    Det skal nok blive hyggeligt. Vi har lejet sommerhus herhjemme stort set hvert år siden vi fik børn. Nemt, praktisk, hyggeligt OG man får også set Danmark

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Solrun Øfjord

      Jeg er blevet kæmpe fan af nemt og praktisk 😉 Og det med Danmark er heller ikke dårligt. Vi plejer at rejse ud. Jeg har set mere af Italien end af Danmark. det er da lidt for dårligt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi er helt på samme vogn – ferie hjemme i huset og nyde haven og så en uge til Samsø – heldigvis er der blevet plads til den første alene kærestetur til Stockholm jubiii

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Solrun Øfjord

      Juhu, kærestetur! Stockholm er så skøn. Jeg har en kærestetur til Paris i tankerne. Kan ikke vente, men det varer nok lige lidt tid endnu.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Mon han mangler flere at leje ud til? Vi skal også være i Danmark i år. Og vi ved ikke rigtig hvor vi skal være. Et sted i Jylland, er bestemt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kage-filosofi og byens bedste snitter