Herren i Helsinki, kuldet i Klampenborg og læksi mad til mama

10 ting jeg vil i oktober

12071492_10156061617105394_1640221320_n

Oktober er min allersidste måned på barsel. Derfor har jeg virkelig ambitioner for, hvad Lily og jeg skal hygge os med, inden jeg giver stafetten videre til Claus. Han tager nemlig forældreorlov til og med januar. Så fedt. Gid det var mig, haha.

Her er mine mål for måneden. Ni styk. Jeg ville gerne have ti, men ni kunne det kun blive til. En god gang blandede bolcher fra hygge med Lily over familieaktiviteter til totale ego-trip og slutspurt med vestegnsvillaen.

Statens museum for Kunst
Lige nu er der to interessante udstillinger. En om efterkrigstiden, At rejse sig i mørket. Noget mine forældre har oplevet, og noget vi talte om så sent som sidste weekend. De husker tiden med rationeringmærker mange år efter 2. Verdenskrig sluttede og den mentale tilstand, verden var i. Den anden udstilling er anderledes opløftende af Laura Lima med installationer, loppefund og små og store dimser. Den helt perfekte kombi af udstillinger. Jeg skal nødig gå depri derfra.

Rytmik
Ak, barn 2.0’s lod. At blive tilsvarende understimuleret, som barn 1.0 blev overstimuleret med rytmik og babysvømning. Jeg har kun været til babyrytmik en gang med Lily. Jeg tænker, at jeg lige må runde et par kirker og rasle med rasleæg og synge lidt salmer i de kommende uger. Om ikke andet for at friske mit sangrepetoire op. Herhjemme synger vi de samme fire-fem fagtesange. Til gengæld hører vi ret meget Shubidua. Det elsker Lily og Viggo. Og måske også en smule jeg. Det er trods alt mig, der er DJ.

Svømmehal
I samme kategori som ovenstående. Jeg er ikke hoppet i badetøjet en eneste gang med Lily. Viggo har derimod svømmediplomer fra seks sæsoner med babysvømning. Til gengæld har vi badekar nu. Det havde vi ikke i Viggos spæde ungdom, så Lily har da fået en smule fordel – hvis lige skal være lige. I Avedøre har de en god svømmehal, og vi bor et stenkast fra Valby Vandkulturhus. Vi SKAL et smut i en af delene. Måske en lørdag, hvor vi også kan få husets herrer med.

Sommerhus
Vi skal i sommerhus i efterårsferien. Juhu, et håndslag Claus og jeg gav hinanden i sommerferien bliver virkeliggjort. Vi lovede nemlig hinanden, at vi et par gange om året skal i sommerhus og bare flade ud til få tv-kanaler, ludo, familiehygge, fælles familiemiddagslur og hvor vejret ingen rolle spiller. Jo dårligere, des bedre, for så behøver vi ikke at have dårlig samvittighed og das dagen lang. Væk fra tøjvask, havearbejde, husprojekter og den slags. Her en uge før har vi stadig intet booket. Vi når det nok, og der er nok et derude. Især når tæt på vand og by ingen rolle spiller.

Frokost med Claus på Orangeriet
Jeg elsker Orangeriet i Kongens Have og især deres chevre chaud. I oktober vil jeg realisere en frokostaftale med claus til dette dejlige sted. Jeg har tænkt og talt om det længe. Nu skal det ske. Og det gode ved Orangeriet er, at Lily kan sove udenfor helt uden trafikstøj og min frygt for, at en bilist misterherredømmet og torpederer alt på fortovet.

Kusama på Louisiana
Jeg har faktisk været på Louisiana for ganske, ganske nylig. Lige præcis fire dag før startskuddet lød til den farvestrålende udstilling I uendeligheden af den japanske multikunster Yayoi Kusma. Over en øl og ovenpå en biograftur og en skålfuld ramen aftalte jeg med en af min med-mommys, at hun snupper en omsorgsdag med sin søn, og jeg snupper en barselsdag med begge mine, og sammen hopper vi på kystlinjen mod Humlebæk. Øhj, jeg glæder mig. Til en god udstilling, godt selskab og en frokost i en ganske god cafe. Nu må vi se, hvor meget vi får set. Det er ikke sikkert, at den maskuline del af selskabet lader deres mødre endevende udstillingen.

Besøge Cisternerne
I Søndermarken finder man Cisternerne, som er et gammelt vanreservoir. Det skulle være så smukt, og nu hvor jeg bor ganske tæt på, så vil jeg slå et smut forbi. Jeg tænker, at det er noget, jeg sagtens kan gøre i kombination med en gåtur under Lilys formiddagslur.

Løbe
Mit løb er gået i stå. Nu skal det altså lige vækkes til live igen. Jeg kan jo godt lide det. Af sti afsted.

Alt det praktiske
Sidst, men ikke mindst skal jeg bruge min oktober på at lave det sidste på hus og have, som jeg heeeelst selv står for. Det er at hænge billeder op, male gelænder, pakke baby-gear i kælderen og forhåbentlig ankommer vores Gras 210-lampe, så jeg også kan få den op. Vi mangler stadig at male vores entre, lille toilet og Lilys værelse. Det, tænker jeg dog lidt, hører Claus’ orlov til, høhø.

Jeg har i øvrigt tidligere nedfældet mål for måneden i indlægget I marts vil jeg … . Og her kan I læse, at mine mål for oktober ikke er helt nye. Der er gengangere. Nogle uforløste nogen. Oktober er min sidste chance.

God mandag derude. Min dag skal gå med at indhente søvn. Lily er i et rædselsfuldt tigerspring, så her i huset sover vi voksne meget, meget lidt. Sådan virkelig lidt. På 21 døgn. Og så har jeg et lille ærinde, som jeg ikke er helt klar til at løfte sløret for (åh, irriterende cliffhanger).

–o0o–

Følg også mit ligusterliv på Instagram og med Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Herren i Helsinki, kuldet i Klampenborg og læksi mad til mama