Nul hovedløst forbrug i 2014

Nul hovedløst forbrug i 2014

Et hardcore nytårsfortsæt for en forbrugersjæl. Intet tøj og ingen sko i 2014. I stedet vil jeg tage kørekort. Og blogge.

Der står 2.000 kroner på min konto. Vi tæller den 5. i måneden. Til trods for at jeg får udbetalt mere end gennemsnitsdanskeren (har jeg læst i en artikel i Ud og Se). Når måneden er slut, er der stensikkert 0 kroner. Selv om mine faste udgifter ikke er væsentligt anderledes end en fornuftig 40-årig bankmands.

Der er tjek på forsikringerne, realkreditten, kontaktlinseabonnement og afbetaling af et studielån i en helt almindelig størrelsesorden. Kassekreditten er på 2.500 kr., og den svinder ind med 500 kr. hver måned, fordi jeg ikke gider have den. I juni er den død.

Men hvorfor har jeg så ikke flere penge på kontoen, når regningerne er betalt, og hvorfor er min opsparing en svingdør?

Fordi jeg køber tøj. Og sko. Smykker. Make-up. Og cremer. Shampoo til 195 kr., fordi jeg ikke kigger på prisen. Og balsam på samme vis. Rundt regnet i omegnen af 40.000 kr. i 2013.

Jeg ved godt, at der findes kvinder derude (og mænd), der forbruger for meget, meget mere. Og så er der dem i luksusfælden. Sådan er det slet ikke her, men alligevel tager min mave en halv koldbøtte, når jeg tænker på, hvor meget jeg forbruger. Jeg får kvalme.

Kvalme over mit forbrug. Jeg har gennemgået mine boner, som jeg gemmer i tilfælde af en eventuel reklamation. Jeans til 1.200 kr., en vinterjakke til 3.600 kr., sko til 3.200 kr., et par jeans mere til 1.200 kr., huer, sneakers, handsker, nederdele og jeg kunne blive ved. Boner med tøj, jeg ikke anede, at jeg havde, fordi jeg har glemt det midt i min forbrugerisme.

Derfor: Stop til hovedløst forbrug i 2014. Et hardcore nytårsfortsæt for en shopaholic. Intet tøj og ingen sko i 2014. I stedet vil jeg tage et kørekort. Og blogge. Især når trangen til forbrug bliver for hård eller måske nye anti-forbrugtanker trænger sig på. Blogge om processen.

Målet med mit år uden shopping er at få snor i mit forbrug, for jeg mangler vitterligt intet. Jeg vil også gerne spare op. Nå ja, og tage det forbandede kørekort i en alder af 32 år. Måske der endda også bliver råd til en bil. Måske lærer jeg at bruge det, jeg har, mere kreativt. Måske mit tøj når at blive slidt, inden jeg smider det til genbrug.

Jeg glæder mig i hvert fald til at tage udfordringen op.

(Importeret fra nu lukkede justbrowsing.dk)

Ingen kommentarer til Nul hovedløst forbrug i 2014

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nul hovedløst forbrug i 2014