Flytterod og assorteret skrammel

2 0 1 4

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df4/63092124/files/2014/12/img_6252.jpg

2014 har været det vildeste år. Det tog virkelig fusen på mig og påråber et tilbageblik. 2014 er en aggressiv kælling, der ikke lader sig gå ubemærket hen.

Jeg har før haft vilde år. 2013 var Viggos år. Og 2011 og 2012 var spækket med vidunderlige rejser. 2014 er dog året, hvor jeg for alvor er trådt ind i de voksnes rækker med kørekort, to unger og villa i forstanden.

Hvis jeg blev spurgt nytårsaften for et år siden, hvad der skulle ske i 2014, ville jeg være blank. Jeg ville føle mig presset og gå i tænkeboks. Og så ville jeg komme på 2-3 ting for året. Typisk et klassisk nytårsfortsæt med et twist. En milepæl eller en personlig udfordring.

Og jeg fandt da på noget. Kørekort og en tøj-challenge og medfølgende blog. Barn og villa ville slet ikke være på tapetet. Så hellere en eksotisk rejse med Viggo, inden han blev to år, og vi skulle hoste op med penge til eget flysæde til den mindste numse ombord.

Jeg har stykket er en lille 2014-kavalkade fulgt op af nogle af de bedste insta-moments. Og så er du selvfølgelig velkommen til at kigge forbi mig på Instagram. Jeg har scoret det gode navn @solrun.

Januar // februar // marts

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df4/63092124/files/2014/12/img_6209-0.jpg

// En tøj-challenge og en blog
Jeg elsker tøj og gav mig selv den ultimative challenge på den front. Intet nyt tøj, nye sko eller smykker i hele 2014. Det lykkedes næsten. En graviditet gav lige en ekstra dimension. Min challenge skrev jeg om løbende på bloggen justbrowsing.dk. Min challenge er nu slut, og bloggen lukket. Jeg følger dog op en af dagene.

Læs også ‘Nul hovedløst forbrug i 2014’

// Kørekort
Jeg besluttede, at det var på høje tid med et kørekort. Cirka 14 år senere end mine jævnaldrende. Det var nu eller aldrig. Det var den bedste beslutning ever, for det kræver meget tid hjemmefra. Det ville jeg ikke kunne med to unger. Det tog fire måneder og kostede 16.000 kroner. Og så bestod jeg første gang. Det troede jeg ikke, at jeg kunne.

// Madrid
I februar havde vi en vidunderlig tur til Madrid. Claus skulle arbejde, og jeg drak vin og spiste tapas, mens Viggo sov middagslur. Den by er et besøg værd.

// Gravid
Netop som jeg havde lånt lidt baby-gear til en kollega med ordene ‘jeg skal jo ikke have et barn i år eller foreløbig’, fandt jeg ud af, at jeg måske nok var lidt gravid. Shit og fedt. Mest vildt. Sådan lige at snuppe et barn i 2013 og et til i 2014.

April // maj // juni

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df4/63092124/files/2014/12/img_6208.jpg

// Romantik i Skagen
Påsken holdt vi i Skagen, hvor Claus og jeg efterhånden en sjælden gang var ude at spise. Svigerforældrene passede Viggo, og vi gav den gas. Dog ikke med vinen. Jeg var i øvrigt ret træt og forkvalmet der i april. Tænk sig, at jeg næsten har glemt det. Mine bedste anbefalinger i øvrigt til Brøndums Hotel.

// 12 ugers skanning
I maj så vi Lily for første gang. Men dengang var hun enten en Kristine eller en Alfred og kun 1,4 cm. Hun var dog smuk og med en tynd nakkefold. Sikke en lettelse. Nu kunne vi så råbe det til alle. I samme uge fik jeg i øvrigt kørekort.

Juli // August // september

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df4/63092124/files/2014/12/img_6254.jpg

// Toscana og Rom
Et ord, jeg bruger ret meget, er ‘vidunderligt’. Og vi havde virkelig den mest vidunderlige sommer. Først to uger i smukke Toscana og så nogle dage i Rom. Vi er vilde med Italien, og vi har efterhånden set det land fra ende til anden og været der flere gange, end vi kan tælle. Vi blev dog kloge på, at Rom mest er for de voksne. Og at et sommerhus i Danmark nok også kan gøre det for os de næste par år.

// Århus, Ry og København
Der var jo vildt lækkert vejr i Danmark, og vi nåede at få tre uger med fri og fedt vejr. Vi besøgte mine forældre ved Århus, soppede i Fælledparken og Viggo fik leget en masse med sin søde kusine Laura, som han klikker så godt med.

// Bryllup og husjagt skudt i gang
I august blev en af mine bedste veninder blev gift, og Claus og jeg havde anledning til at hoppe i det stiveste puds. Vi skød også vores intensive boligjagt i gang og lejligheden blev sat til salg.

Oktober // november // december

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df4/63092124/files/2014/12/img_6213.jpg

// Orlov, Stockholm og Viggo-hygge
Endelig ramte oktober, og jeg kunne smække mine trætte, åreknuderamte ben op. Vi tog på en sidste ferie inden min røv blev for bred til et flysæde. Det blev en tur til smukke Stockholm med masser af hygge i børnehøjde. Skansen, Junibacken og masser af svensk bagværk med kardemomme.

Læs også ‘Om kærlighed til kardemomme og Nordens Paris’

// Køb og salg af bolig
I december faldt salget af vores lejlighed endelig på plads. Det samme gjorde vores kommende hjem i vidunderlige Hvidovre. F***, hvor er det fedt. Jeg glæder mig så meget til forstadslivet.

Læs også ‘Imens jeg fødte’

// Lily, storebror-titel og jul
Og så skete det allerbedste. Lily kom til verden 8. december ni dage over termin. Så smuk og så perfekt. Viggo kunne nu skrive storebror på cv’et, og vi andre blev forældre til to. Har jeg fortalt, hvor godt det går her i familien? Det tænkte jeg nok. 2014 blev også året, hvor vi holdt vores første jul bare os. Og for første gang i Østerbro-lejligheden. Det er fedt at holde jul selv. Det gør vi helt sikkert så tit, vi kan komme til det.

Læs også ‘Lidt om storebrødre og låne-økonomi’

Mon 2015 kan stikke 2014? Næppe. Jeg tør dog aldrig sige aldrig, for det tog lidt af en vending sidst.

Jeg har dog et par ting i ærmet for 2015. Det lover jeg at sætte lidt ord på. Intet år uden nytårsfortsætter. I hvert fald for mig.

Ingen kommentarer til 2 0 1 4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flytterod og assorteret skrammel